Kunstenaars - Kunstfestival Ede

Kunstfestival Ede 2016 

Onderstaand de lijst van veel deelnemende kunstenaars in willekeurige volgorde

 

Annelies ter Horst en Daphne ter Horst
http://www.anneliesterhorst.nl www.daphneterhorst.nl
In dit samenwerkingsproject tussen moeder en dochter combineren wij onze creatieve talenten. Naast de fotografie zijn we betrokken bij de styling van de modellen en het maken van de eetbare attributen die in beeld komen.
Benjamin Koops
http://www.benjaminkoops.com
Ik heb me laten verleiden om een werk aan een gevel te maken. Geen gevecht deze keer maar een strijd aan tafel...
Milan Noordhoek
www.facebook.com/milan.art.kunst/ posts/1220355907978536
Milan Noordhoek zal in het centrum van Ede Live een auto (Smart) beschilder/spuiten en hierbij de toeschouwers amuseren. Veel actie te verwachten en een echte publiekstrekker voor jong en oud.
Mirthe de Leeuw
mirthe.deleeuw@hotmail.com
In mijn werk “VOED” onderzoek ik het begrip voeden. Vandaag de dag is de mens constant bezig met ontwikkeling, reflectie, kennis vergaren, et cetera. Ik wil een figuurlijk vraagteken plaatsen achter dit fenomeen zodat de vraag: “Hoe heeft dit verschijnsel een prominente plaats in onze maatschappij gekregen?” verder uitgediept kan worden.
Johan Timmers
http://www.johantimmers.nl
Met mijn kunstobject voor het Foodfestival ga ik uit van het vraagstuk ”Hoe om te gaan met grondstoffen en productie” En als voorbeeld de bier- en frisdrankblikjes… een probleem? … ja….als deze in het milieu belanden Nee… als de lege blikjes weer in het productieproces belanden. Dus mens... neem je verantwoordelijkheid en zorg, dat je de cirkel sluit door mee te werken aan afvalscheiding en hergebruik.
Ine Boeijen
www.ineboeijen.nl
Het werk voor Art & Food 2016 is geïnspireerd op een keuken. Het beeld laat keukengerei zien, als wapens in de strijd. Een verwijzing naar tv series over chef koks en restaurants waar het er vaak spannend aan toe gaat.
Henrike van de Kraats
www.heartstocommunicate.com
Voor dit bijzondere festival heb ik uit mijn werken dieren en voedsel in de basis geselecteerd.
Xander van Soelen
xandervsoelen@hotmail.com
Xander alias Trendkill Stencils is een Nederlandse stencil kunstenaar afkomstig uit Ede. Met een breed scala aan creatieve invloeden van vrienden in combinatie met zijn Photoshop vaardigheden besloot hij om zijn eigen kunst te maken. De ‘kunst’ bestaat grotendeels uit portretten van mensen en dergelijke. Zijn werk is herkenbaar het het gebruik van vier lagen stencils en een groot palet aan kleuren, met een voorliefde voor roze.
Eveline Lohbeck
www.evelienlohbeck.com
Met vier verschillende films en een grote tafel laat Eveline haar interpretatie zien van Art & Food
Bart Ensing
http://www.deverbeelding-online.nl/
Bart Ensing maakt sculpturen en installaties. Zijn installaties zijn soms hangend, speels, humoristisch, maar soms roepen ze ook vragen op, zetten mensen aan het denken.
Bij Art & Food wil hij vooral een glimlach ontlokken, kinderen aanspreken. Een serie slingerapen zal boven de Achterdoelen hangen, allemaal iets eetbaars in de hand. Waar haalden ze het vandaan, waar gaan ze naartoe?
Jo en Josie
www.verfding.nl
We houden ervan mensen mee te nemen naar een andere wereld. Bij al onze schilderijen kun je een heel verhaal vertellen. Voor wie het wil zien zijn er allerlei symbolen en dieptes te ontdekken. Kernwoorden die horen bij ons werk zijn: meditatief, decoratief en kleurrijk. En als een schilderij ‘alleen maar’ een fijn gevoel geeft, is dat ook goed!
Salman Ezzammoury
www.salmanezzammoury.com
Met een groot vierkant werk Salman laat Salman zich van een andere kant zien.
Daniëlle Horneman
facebook
Daniëlle Horneman werkt met mixed media (gemengde technieken) laag over laag, waardoor er in haar werk vaak iets magisch lijkt te gebeuren. Er is zoveel te zien in haar werk en zoveel spontaan ontstane symboliek en betekenis dat je er uren naar kunt kijken. Speciaal voor kunstfestival Ede maakt zij een smaakvol werk. Met het thema food zal zij verschillende lagen opbouwen tot een indrukwekkend geheel. Komt u ook een hapje kijken?
Yoke Ferweda
atelierferwerda.wix.com
Eten en drinken doen we iedere dag, daarom ligt het onderwerp nogal dicht bij ons allemaal.
Ik vind het leuk om twee onderwerpen door elkaar te mixen. Daarom is het schilderij "Vandaag eten we buiten" een combinatie van een park en een tafelschikking.
Marjan Raven
www.vrijeacademiehetpad.nl https://www.facebook.com/valentinemarianneraven/
Kunst en het fenomeen mens is wat me als beeldend kunstenaar ook inhoudelijk bezig houdt. Zichtbaar in al mijn werken. Emotie en waarneming is vervlochten tot levendig beeld. Deze interesse had als logisch gevolg dat ik een opleiding opzette waarin de driehoek kunst, psychologie en filosofie de basis vormen. Als docent geef ik dan ook enthousiast en bevlogen les op de Vrije Academie 't Pad.
Frans van Hintum
www.fransvanhintum.nl
De achterliggende thema’s zijn vaak verbonden met de gebruikte (niet alledaagse) materialen. Door een combinatie van expressieve vormentaal, materialen en thema’s wordt de toeschouwer aan het denken gezet.
Annerie Hotland
Voeden of vullen? Waar voeden wij ons mee? Tegenwoordig ligt de supermarkt vol met verwerkte producten, gevuld met, voor ons, onbekende stoffen en ingrediënten. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan snoep met al haar chemische kleuren. Dat is de voedingsbodem waar wij nu op leven, en waar wij onze kinderen op laten leven.
Leo Nellestein
www.leo-nellestein.nl
Met de titel ‘Elke tijd zijn eigen smaak’ gaat Leo terug naar de oertijd ; toen er in Nederland mammoeten, sabeltandtijgers en wolharige neushoorns rond liepen.
Een werk wat lang aan de gevel zal hangen.
Ellis Kat (ArtEZ)
ellis_kat@hotmail.com
Ruimtelijke installatie met video waar de prestatiemaatschappij -die Nederland vandaag de dag lijkt- wordt gesymboliseerd. Als beschouwer kun je ‘aanschuiven’ bij het werk, en zelf ervaren hoe de drang naar perfectie averechts kan werken.
Gerard Veerling
gerardveerling.nl
Gerard Veerling wil met zijn food stillevens mensen bewust laten ervaren hoe
onze dagelijkse brood, groente en fruit wordt beleefd als je er foto’s van gaat maken. De uitgestalde voedingsmiddelen krijgen een andere waarde. Het is niet alleen lekker of voedzaam en gezond, maar het heeft ook een fotografische schoonheid. Het dwingt mensen om stil te staan bij datgene wat men dagelijks achteloos in de boodschappenkar legt. Er ontstaat een nieuwe waardering voor ons eten.
Harry Oonk
www.harryoonk.nl
Ach dichter van de stad,
trots is een japon voor ijdeltuiten.
Wees nederig en blij,
want langs het pad van ijdelheid
zingen geen violen.
Er groeit doornappel, distel,
brandnetel, monnikskap
en de groene knolamaniet.
Iris Jousma
www.be.net/irisjousma
Voeding is de schakel die laat zien dat alles in zekere mate met elkaar verbonden is.
Ik schets, teken, neem foto's, werk met natuurlijke en gevonden materialen. Ideeën krijgen een vorm, een gestalte in de ruimte. Een idee wordt gevoed: het groeit, bloeit, breekt, heelt en komt weer samen."
Lizzzart | Steffen Hylkema
www.lizzzart.com
Prachtige opvallende street art op een verrassende plek.
Een gelegenheidskwartet van 4 kunstenaars: Hans Vernooij, Bart Heijnemans, Darja Vos en Fransje Smit. Allen werkzaam in verschillende disciplines, maar ze vinden elkaar in het projectmatig werken met publiek in verrassende installaties.
www.fransjesmit.nl www.ixionluxuria.nl www.vos-vernooij.blogspot.nl www.vos-vernooij.blogspot.nl
Wat kan jij met een appel?
Tijdens het Art & Food festival gaan we compleet los op alles wat je met een appel kan doen. Op 3 zaterdagen dagen wij het publiek uit om appels te komen schillen, eten en drinken. Al het materiaal verwerken we tot een levend kunstwerk waar je 24/7 naar kan komen kijken
Art to Take
http://www.art-to-take.nl
Art To Take is het bindmiddel tussen kunst en culinair, uniek is in Nederland en ver daarbuiten. Deze reizende linoleumdrukkerij is een koppeling tussen grensverleggend kunstobject, rollende kunstkeuken en mobiel atelier. In het spoor van de hippe Food Trucks komt Art To Take het oog strelen in plaats van de tong.
Tineke Tielemans
www.tinekethielemans.nl
Een andere wereld, een bijzondere wereld, dat zie je als je naar mijn werk kijkt.
Een wereld die kwetsbaar en gevoelig is, maar tevens een wereld waar je glimlachend naar kijkt
Matteo Bal
De film - die in een voortdurende loop is te zien - legt de relatie tussen het oeroude stilleven en de huidige door flitsende beelden en grove actie bepaalde maatschappij. In de sterk vertraagde beelden wordt een op oude schilderijen gebaseerd stilleven verstoord door een ontploffing.
Evenline Kieskamp
http://www.evelinekieskamp.nl
Samen met Nicole Bischoff maken een verrassende start met een 'EI-catcher' voor de start van het Festival...
Nicole Bischoff
www.nicolebischoff.nl
Eigenlijk werk ik vooral met hout en bij groot werk in het landschap. Het werken met ander materiaal in samenwerking met Eveline Kieskamp midden in de stad is een mooie uitdaging. Voor de aftrap van het kunstfestival maken wij een 'ei-catcher'.
Edwin van Nieuwstraten
http://edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl
Werkt samen met Geralda. (zie volgende)
Geralda van Ginkel
http://www.geralda.nl
Naar aanleiding van veel maag- en buikklachten vorig jaar, waardoor opeens veel soorten voedsel me niet meer smaakte, beelden we het spijsverteringskanaal af op het menselijk lichaam. Het wordt een drieluik van portretten met elk een deel van het spijsverteringskanaal erop verwerkt: voedsel naar mond/ slokdarm, middengedeelte met maag en darmen, en het laatste gedeelte waar het eten er weer uit komt. Het geheel verbeeldt eigenlijk een reis van het eten door het lichaam. De uitwerking wordt een combinatie van fotografie, typografie en illustratie.
Arjan van Bruggen
http://www.arjanvanbruggen.nl
Verassende kijk op 'FOOD' verwerkt in prachtige creatieve foto's.
Marian Mijnhardt
http://www.marian.mijnhardt.nl/site/
Een schilderwerk met de titel 'Food in the Wood'
Marten Idema
http://www.mioculus.nl/index.php/marten-idema
Als autodidact geeft de liefde en talent zijn fotograferen een ongekende inspiratie; dus prachtige beelden...
Jolien van Es-Lagemaat
http://www.jolienvanes.nl
Het raku-stoken: bij een temperatuur van ruim 1000 C wordt het rood gloeiende keramiek uit de oven gehaald en in tonnen met zaagsel gedaan. De temperatuurschok veroorzaakt een craquelé effect.
Door de suggestie te wekken dat in de oven etenswaar wordt bereid is het een verrassingseffect groot wanneer keramiek uit de oven komt in de vorm van etenswaar
Ilja van Seters
http://www.mmis3d.com/3d-ontwerp.html
Geïnspireerd door Pop-art. Fruit-art. Kinderen en/ of volwassen mogen met de 3D printer (vanaf 4 jaar) of 3D pen(vanaf 8 jaar) een stuk fruit uittekenen. Deze worden met felle kleuren geprint.
Platform Edese Kunstenaars
www.pek-ede.nl
Zo'n 18 kunstenaars van PEK exposeren gezamenlijk met door hunzelf geselecteerde werken.
's Heeren Loo
www.sheerenloo.nl
15 Kunstenaars brengen een hun eigen beeld van FOOD...