Programma - Kunstfestival Ede

beeld

A.s. zaterdag is de afsluiting van de wedstrijd Food-dress. Donderdag tussen 16.00 en 18.00 kunnen alle FOOD-dresses ingeleverd worden in Doelenstraat 38, pand van vd Weerd. Vrijdag vanaf en zaterdag 13.00 uur kan het publiek stemmen op de mooiste jurk, tot zaterdag 15.00 uur, en om 16.00 uur wordt bekend gemaakt welke jurk heeft gewonnen!

Naast een publieksprijs is er tevens een juryprijs: allebei de prijzen bedragen 250 euro! Zaterdag is tevens de allerlaatste dag om nog te genieten van de veelzijdige expositie in het pand van vd Weerd tijdens Kunstfestival Ede. Ben je nog niet geweest, maak dan snel nog van de gelegenheid gebruik!

Nog te zien zijn gevel kunst werken en verschillende citaten.

 

Bij Food-Citaten staan citaten van dichters, schrijvers en kunstenaars die gelieerd zijn aan de gemeente Ede centraal en gaat het uitsluitend om food-gerelateerde teksten. De citaten worden op verschillende manieren in Ede aangebracht. Een vijftal citaten wordt (hopelijk) permanent op gevels geschilderd. Een zestal citaten komt op spandoek/ banner  en aantal citaten zal op folie worden gedrukt en komt op winkelruiten. Food-citaten is een project van de Kunstfactorij. Enkele voorbeelden:

Niet alles wat mijn moeder kookt
dat smaakt ons even fijn.
Maar de nasmaak krijg je makkelijk weg
met zeep en terpentijn
Hans Dorrestijn, 1940 in Ede geboren en woonde met tussenpozen in de gemeente Ede. De keukenprinses, in Bofkont, 1974.

 

Een schrijver aan het werk is iemand die de tijd voorbij ziet komen. Je zwoegt verder, op goed geluk. Is het nog geen tijd om iets te gaan eten. Gek, hoe belangrijk eten en drinken zijn als je alleen aan je bureau zit en de juiste woorden willen niet komen.

edwin-nieuwstraten-fotografie-ede_dsc248029-10-16
Jan Siebelink, Hollands Maandblad maart 1987.

Jan Siebelink (Velp, 13-02-1938), begon zijn carrier als leraar Nederlands en Frans. Naast zijn leraarschap begon hij met schrijven en inmiddels heeft hij een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan. Zijn jeugd in een streng-godsdienstig christelijk gezin is hierbij een belangrijk thema. Hij heeft verschillende prijzen en onderscheidingen gekregen en is met name bekend van zijn bestseller: Knielen op een bed violen (2005). Siebelink heeft jarenlang les gegeven op het Marnix college en woont in Ede.